KONTAKT:

Bulevar cara Lazara 19 (preko puta T.C. Promenada), Novi Sad,

tel: 021/ 424 735; 455 500;
mail: info@mozaik021.rs

RADNO VREME:
Ponedeljak-Petak 09.00h-20.00h
Subota 09.00h-14.00h
Nedelja neradna

Evia-Atina

PDF Print E-mail


 

GRČKA

EVIA - NEOS PIRGOS – SKIJATOS - ATINA- EGINA (Manastir Sv. Nektarija )

26.05-03.06     i     20.09-28.09.2019

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan. Polazak iz Novog Sada “kod Lokomotive” u poslepodnevnim časovima (tačno vreme polaska znaće se 2 dana pre putovanja ). Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.

2. dan. Dolazak na ostrvo Evija, letovalište Neos Pirgos u jutarnjim časovima. Smeštaj u apartmane/studije  Slobodno vreme za kupanje. Noćenje.

3. dan. Evija se ponosi i termalnim izvorima. Jedna od najpoznatijih grčkih banja je Edipsos, 7 km od Neos Pirgosa, gde izvire termalna voda od 30 do 70 stepeni. U prirodnim bazenčićima pored mora i ispod vodopada sa stena u plićaku se možete banjati. Zato i ne čudi što su u Edipsos posetili Aristotel Onasis, Marija Kalas, Vinston Čerčil, kralj Petar Prvi Karađorđević… Noćenje.

4. dan. Slobodno vreme ili  fakultativni odlazak brodom do ostrva Skijatos (1.5h vožnje). Vožnja do čuvene plaže Kukunaries. Uvek u vrhu najpoželjnijih grčkih plaža, potpuno prekrivena borovom šumom, pod zaštitom je države, kao i obližnje jezero. Slobodno vreme od oko 3 h. Ukrcavanje na brod i odlazak do grada Skijatosa. Obilazak sa vodičem čuvene ulice Papadiamanti, gde se i nalazi rodna kuća grčkog pisca Aeksandrosa Papadiamanti. Slobodno vreme za šetnju krivudavim ulicama između plavo-belih kućica. Povratak. Noćenje.

5.dan. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan. Izlet  do Atine. Vožnja oko 3h sa usputnim pauzama i kraćim predahom u glavnom gradu Evije - Halkidi. Kratko ćemo se zaustaviti na  mestu gde su ostrvo i kopno najbliži, a gde se danas nalazi most.. Stari most čini atraktivnim mogućnost da se sa njega posmatra smena plime i oseke, odnosno more ispod mosta teče kao reka i pravac menja dva puta u toku dana. Struje su tako jake da brodići jedva plove kada idu „uz vodu“. Nastavak putovanja do Atine. Obilazak Atine sa vodičem: Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neo-klasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neo-klasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi. Ceremonijalna smena straže je svakog sata. Obilazak starog Olimpijskog stadiona, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna građevina počela je da se gradi u 5.veku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.veku). Fakultativni odlazak autobusom do Akropolja gde su remek dela zlatnog doba Atine. Obilazak Akropolja: Propileji (437.- 432.god.p.n.e.), monumentalna vrata Akropolja; Partenon-hram boginje Atine (5.vek p.n.e.); Erehteon, hram jonskog stila (421.-406.god.p.n.e.) sa čuvenim “tremom devica” i 6 ženskih figura (karijatide). Slobodno vreme do povratka. Dolazak u Neos Pirgos. Noćenje.

7.dan. Slobodno vreme za kupanje ili Fakultativni odlazak do luke Pirej ,vožnja trajektom do ostrva Egina  i obilazak manastira Sv.Nektarije ) individualnu aktivnost. Noćenje.

8. dan. Slobodno vreme za kupanje ili individualnu aktivnost. Noćenje.

9. dan. Napuštanje soba. Polazak prema luci, ukrcavanje na trajekt. Dnevna-noćna vožnja. Nastavak putovanja kroz Grčku i Srbiju sa usputnim pauzama.

10.dan. Dolazak u posleponoćnim časovima zavisno od zadržavanje na granicama


CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 115 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u program sa klimom, TV-om i audio opremom),
 • smeštaj u studijima na bazi 7 noćenja (svaki studio ima svoju kuhinju, TV, kupatilo, terasu, peškire, wi fi, klimu),
 • trajekt do ostrva Evija,
 • celodnevni izlet u  Edipsos,
 • celodnevni izlet do Atine,
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana,
 • usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka, oko 1€ (izdaje se u agenciji),
 • Izlet na Skijatos - 20 € ( uključen  obilaz Skijatosa, Kukunaros plažu)
 • · Individualni troškovi, ulaznice Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija, naknadne izmene nisu moguće.
 • · Manastir Sv. Nektarije 45 €( u ceni je uračunat prevoz do luke Pirej. Plovidba trajektom 1,5 čas na Eginu. Poseta manastiru sv. Nektarija.
 • · U  cene nije uračunata grčka boravišna taksa,  iznosi 0.5€ po smeštajnoj jedinici,plaća se  na licu mesta vlasniku objekta

• Cene  su izražene u EUR. Plativo u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po  prodajnom kursu Erste banke

• Polazak autobusa iz Srbije je dan ranije od datuma navedenih u cenovniku. Povratak je poslednjeg dana po terminu iz programa

• Fakultativne izlete organizuje ovlašćena lokalna agencija, partner Organizatora prema sopstvenim uslovima ,standardima i cenama. Organizator ne obavezuje svoje goste na korišćenje fakultativni izleta. Fakultativne izlete organizuje lokalna turistička agencija. Prijavljivanje kao i plaćanje izleta se vrši na licu mesta bez odgovornosti organizatora  putovanja ili predstavnika agencije za kvalitet i povoljnost cene. Fakultativni izleti se organizuju samo ako ima dovoljan broj prijavljenih za realizaciju izabranog izleta, prema programu i uslovima inopartnera.

• Ukoliko jedna osoba koristi apartman/studio/ DOPLATA 50 % na cenu iz tabele

• Mesta u autobusu se rezervišu uplatom akontacije i isključivo zavisi od momenta prijave putnika

• Broj putnika po smeni može se značajno razlikovati. Organizator se ne obavezuje da prevoz u povratku izvrši istim autobusom i na istim sedištima kao i u odlasku

• Transferi do i od Novog Sada/Beograda mogu biti realizovani taksijem, mini-busom, kombijem ili putničkim autobusom. Prevoz se obavlja autobusom turističke klase (klima, audio-video opremom)

• Prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta nije obaveza organizatora putovanja. Autobus po dolasku u mesto vašeg boravka staje što je moguće bliže smeštajnom objektu

• Predzadnji dan povratka sa letovanja, putnici su dužni da se informišu kod predstavnika ili će biti obavešteni na  oglasnoj tabli o tačnom vremenu povratka po lokalnom vremenu

Organizator zadržava pravo da putem LAST MINUTE ponude proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Cene su izražene u evrima, u protivvrednosti dinara na dan uplate po višem kursu Erste Banke. U slučaju promene kursa dinara ili cene prevoza, nenaplaćeni deo aranžmana podleže promeni. Akontacija od 30 % se uplaćuje prilikom sklapanja ugovora, a ostatak dinamikom i iznosima po želji korisnika, ali tako da je celokupna uplata izvršena minimum 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

Aranžman je rađen na bazi najmanje 45 putnika. Krajnji rok za obaveštenje o otkazivanju putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika je 5 dana pre datuma polaska. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Mozaik 021 OTP 12/2016. Bulevar Cara Lazara 19, 021 455 500   Cenovnik br.1 od 01.11.2018.

 
top